Hoe gaan wij te werk?

Exterieur

De naam zegt het natuurlijk al, exterieur: dus echt de gehele buitenkant.

Ook de deurposten, spiegels, randen onder de motorkap en kofferbak, enz. Met het reinigen van de buitenkant zorgen wij dat uw auto, opnieuw de voor u bekende showroom glans terugkrijgt.

De lak krijgt deze glans terug omdat stoom een diepere reiniging heeft. Dit heeft te maken met vervuilde poriën. Poriën van de lak worden door stoom wél geraakt en hiermee uitgestoomd. Poriën liggen te diep om met de hand te reinigen. De inhoud van de poriën veroorzaken de aanslag die bij een reguliere wasbeurt de doffe laag achterlaat.

Vuilresten en residuen worden met behulp van onze microvezeldoekjes afgenomen, dus geen vervuiling op de locatie.

Ná het stoom reinigen is de lak schoon en dient deze opnieuw beschermd te worden. Wij zetten de auto met de hand in de biologische wax! Het voordeel van deze manier? De wax wordt op alle plekken goed en gelijkmatig aangebracht en ook weer uitgepoetst. Het voertuig is hiermee opnieuw (zo’n twee tot drie maanden!) beschermd tegen het aanhechten van vuil.

Uiteraard reinigen wij de ramen streepvrij en worden ook de velgen en banden niet vergeten. Ook deze worden ook weer netjes gemaakt door het invetten van de banden.

Kortom; uw voertuig is na deze aanpak klaar voor de showroom! (handig bij eventuele (door)verkoop van het voertuig).

Exterieurreiniging door Steam and go in geheel Nederland voor bedrijven en particulieren*.

 

* In regio Zuid-Holland zonder voorrij kosten. Daarbuiten: voorrij kosten op basis van € 0,19 p. km.

Ook hier weer: alle voertuigen, vaartuigen enz. worden opgeleverd inclusief een opleverrapport!

 

Interieur

U kent het waarschijnlijk wel: druk, druk, of lekker bepakt op vakantie? Er wordt koffie en/of vloeistof gemorst op de bekleding van uw auto, kinderen met een lekkend ijsje, gekruimeld met een hapje tussendoor, vetvlekken, enz. Kortom, je zou er bijna gek van worden…

De bekleding kan wel een opfris beurt gebruiken? Of dat het een kinderzitje is, een enkele bestuurders stoel, of het gehele interieur. Géén nood: wij reinigen uw voertuig zoals het moet!

Het interieur van uw voer of vaartuig laten reinigen? Wij kunnen (bijna) alles reinigen!

Ja, die vervelende vlekken of nare luchtjes in de auto, (of uw huis) in de bekleding of b.v. het bankstel laten we verdwijnen. Kauwgom op uw vloermatten, geen probleem. Stoom zorgt ervoor dat ook dit probleem verdwijnt!

Stoom verwijdert 99% van alle vuil en bacteriën, deze worden gedood en dit voorkomt allergieën en nare luchtjes. Maar wij behandelen niet alleen stoffen bekleding, ook het behandelen van lederen bekleding is geen probleem. Wij reinigen het lederen interieur en behandelen dit opnieuw zodat deze in de toekomst opnieuw beschermd is tegen vuil.

Uiteraard worden ook de binnen ramen schoongemaakt, de deurstijlen en de eventueel aanwezige kunststof bekleding. We stofzuigen de vloer, de matten, het dashboard (kast), de kofferbak, en ook bekerhouders slaan we niet over, alles wordt weer fris!

Er wordt bij een reguliere wasstraat nogal eens wat “vergeten”, dit is bij ons zeker niet het geval, vandaar ons oplever rapport (checklist). Het interieurpakket is een zelfstandig pakket, dit betekent dat er ook alleen voor dit pakket gekozen kan worden.

Het verwijderen van de rooklucht, ook het klaarmaken van een auto voor verkoop of om terug te brengen naar een lease maatschappij behoort tot onze mogelijkheden.

En ook hier weer: alle voertuigen, vaartuigen enz. worden opgeleverd inclusief een opleverrapport!

Velgen

Zoals vanzelfsprekend worden door ons, uw velgen met de hand gereinigd aan de buitenkant.

Het is natuurlijk ook mogelijk de binnenkant van de velgen te laten reinigen.

Bij Steam and Go geldt; wij reinigen dus ook uw velgen, met stoom. Uw velgen (net als uw voertuig) worden ook hier weer met biologische verantwoorde producten gereinigd, dus geen belasting voor het milieu.

Stoom ontneemt het vet uit de banden, deze vullen wij weer aan door de banden “in te vetten”. Uw banden en velgen zullen er ná deze behandeling weer uitzien als nieuw.

Tevens zullen wij de bandenspanning en het profiel voor u nakijken en u, daar waar nodig van advies verstrekken.

Ook hier weer: alle voertuigen, vaartuigen enz. worden opgeleverd inclusief een opleverrapport!

Polijsten

Een voorbeeld; U probeert uw auto zo goed mogelijk te onderhouden, wast hem/haar regelmatig en brengt soms een waslaag aan om de auto lekker te laten glanzen, en toch… een doffe kleur. Ondiepe krassen (ook wel swirls genoemd en gemaakt door de borstels van een bijvoorbeeld een wasstraat, harde wind samen met zand of handwassen zonder voorspoelen enz.) zorgen voor deze doffe look.

Deze krassen zijn vaak nog wel goed te herstellen zonder zware ingrepen. Dit kan ook echt alleen wanneer de krassen niet te diep zijn. Als men wilt dat de auto echt de maximale glans en diepte terug moet krijgen dan kiezen wij voor machinaal polijsten.

Machinaal polijsten is een specialisme, begin daar dus niet zomaar aan! Aangezien polijstmachines tegenwoordig overal worden verkocht, is het verleidelijk en interessant om zo’n project zelf te ondernemen, maar sta hier wel even bij stil. Je kunt beter goed de afweging maken of je dit zelf denkt aan te kunnen en durft. Herstel na een foute polijstbeurt resulteert in een nieuwe spuit beurt!

Wat is polijsten? Met polijsten schil je eigenlijk heel dunne laagjes van je lak af. Eigenlijk schuur je de auto licht op met een hele fijne pasta en/of klei.

Een normale gezonde lak is tussen de 160-180µm dik, daarvan is de helft een blanke laklaag. In deze blanke laklaag kun je lakcorrecties uitvoeren door hiervan hele kleine deeltjes weg te polijsten.

Als je excentrisch poliert* ga je maximaal tot 2µm (0,002 millimeter) weg polijsten/schuren, wat voldoende zal zijn om 80% tot 90% van de krasjes, met correct gebruik van de machine, te verwijderen.

* excentrisch poliert = heel dunne laagjes van de lak wegnemen.

Wij zullen bij een opdracht tot polijsten eerst de lak doormeten en bekijken wat de mogelijkheden zijn. Hierna pas wordt de offerte gemaakt en gaan wij de auto showroom klaar maken en opleveren.